sábado, 20 de julio de 2013

Autocar calcinat en plena A-2, sortosament sense cap ferit de consideració

autocar cremat
Fotografia cedida pels Bombers de la Generalitat de Catalunya.





Aquest dissabte 20 de juliol de 2013 un autocar s'ha cremat en plena Autovia A-2 en direcció Lleida a l'altura del quilòmetre 572 al seu pas de la població de Serra Alta, al terme municipal d'Hostalets de Pierola, a la comarca de l'Anoia (Barcelona). Els fets s'han produit vora les 15:20 hores d'aquesta tarda per causes que a hores d'ara encara es desconeixen. A l'autocar hi viatjaven 55 passatgers que, juntament amb el conductor, van poder sortir del vehicle pel seu propi peu, malgrat hi ha hagut cinc persones ferides lleus, quatre per inhalació de fum i, una cinquena, per haver-se fet un tall en una cama. Aquest últim ferit ha estat traslladat a l'Hospital del Mar de Barcelona.

bombers
Foto cedida pels Bombers.
L'autocar ha quedat totalment calcinat i el foc s'ha extés per les vores de la calçada i ha acabat cremant 400 metres quadrats de vegetació. Segons fonts del Servei Català de Trànsit, en un primer moment l'autovia ha quedat tallada en direcció Lleida i, després, en tots dos sentits de la marxa. Posteriorment s'ha reobert el trànsit en sentit Barcelona i els vehicles que circulaven en direcció Lleida han estat desviats per una calçada lateral. Al voltant de les sis de la tarda ja es podia circular per un dels carrils de l'A-2 direció Ponent i al voltant de les set del vespre i, un cop retirat l'autocar, s'ha restablert totalment la circulació per l'autovia.

Fins el lloc dels fets s'han traslladat 14 dotacions de Bombers de la Generalitat de Catalunya, entre les que es trobava l'ambulància del Grup d'Emergències Mèdiques, patrulles de Mossos d'Esquadra i una ambulància del SEM (Servei d'emergències Mèdiques). Un altre autocar s'ha desplaçat fins el lloc de l'inicident per recollir els passatgers i continuar el viatge fins el seu destí.

bomberos
Fotografia lliurada pels Bombers de la Generalitat.

2 comentarios:

  1. Hola Héctor,
    magníficas fotos tanto en su calidad como en lo que nos muestran. Creo que no valoramos el magnífico trabajo de los bomberos hasta que les necesitamos, al igual que en muchas otras profesiones. Ahora que estamos en verano y por desgracia comienzan a ser más frecuentes los incendios en nuestros bosques es cuando más apreciamos que en algunos casos se juegan la vida.
    Un saludo,
    Fco. Javier Tostado

    ResponderEliminar
  2. Hola, Francisco:
    Tienes razón, hay algunas profesiones como las de bombero, policía, médico... que realizan una labor social muy importante y que, en ocasiones, no se reconoce en su medida justa. Desde aquí vaya un modesto homenaje a todas esas profesiones y a las personas que las desempeñan.
    Un saludo,
    Héctor Castro

    ResponderEliminar