domingo, 31 de agosto de 2014

Torna el Mercat de l'Hort a Taula de Lleida

mercat lleida
Plaça de Sant Joan, Lleida, 1-9-2013.
Diumenge que ve, Lleida recupera un dels seus mercats més exitosos. I és que, amb l'arribada del setembre i, després d'un mes de vacances, torna a Lleida el Mercat de l'Hort a Taula, que se celebra el primer diumenge de cada mes (excepte a l'agost).

Aquells lleidatans que diumenge vulguin passejar una estona i tastar bons productes agroalimentaris, poden visitar de 10 a 14 hores el Mercat que s'instal·larà, com és habitual, a la Plaça de Sant Joan de la capital del Segrià. Hi trobaran les Fruites i verdures Baldomà de Balaguer, una parada on els seus productes són d'elaboració pròpia o de proximitat. Són famoses les seves conserves i melmelades així com també les seves cremes de verdures. La Cristina Baldomà, que participa en aquest mercat des dels seus inicis, us atendrà de meravella i us explicarà tot allò que cal saber sobre les hortalisses. També podreu trobar pa, productes dolços i de reposteria a la parada de Lo + bo de Lleida. El David Rodríguez forma part de la 3a generació de forners-pastissers i d'una família amb més de 75 anys de dedicació en l'ofici. Podreu tastar-hi coques de recapte, panadons de carbassa, coques de forner o de vidre, coques de xocolata, coques de cabell d'àngel... Tenen l'obrador a Mollerussa però fan repartiments arreu.

pa lleida
   Plaça de Sant Joan, Lleida, 1-9-2013.
coca recapte

Al Mercat de l'Hort a Taula no només hi participen productors de Lleida, sinó que també hi vénen artesans d'altres llocs com és el cas del Pedro Domingo i l'Elena Uzcategui i el seu Queso Artesanal de La Litera. Fan formatges d'ovella lacaune. Un altre artesà del formatge és el Francesc Marquilles, qui elabora els Formatges Monber d'Agramunt. També s'hi troben parades de carns i embotits, com la del osonenc Gabriel Cotonat, la del Raimon Sánchez o la de l'Ignasi de Castellarnau. Aquest últim és el responsable de Vitacarn, una petita explotació familiar del Pallars Sobirà que es dedica a criar de forma natural les vedelles comercialitzant així carn de vedella ecològica. Però això és només una petita mostra del que trobareu en aquest mercat lleidatà. Animo tothom a visitar aquesta fira.

formatge
Plaça de Sant Joan, Lleida, 1-9-2013.


Queso Artesanal de La Litera

2 comentarios:

 1. Hola Héctor,
  durante este periodo vacacional que llega a su fin pude disfrutar en familia la visita de algún que otro mercado popular. Es un deleite para los sentidos pasear al lado de cada uno de los aparadores. Los quesos, los fuets... Una delicia comprar y degustarlos después en casa. Me apunto el que nos recomiendas, tiene muy buena "pinta".
  Un abrazo

  ResponderEliminar
 2. Hola, Francisco:
  Como muy bien dices, los mercados populares y, sobre todo los artesanales, son una delicia. Te impregnas de aromas y puedes degustar los diferentes productos para elegir realmente aquel que más te ha gustado. Además, en los mercados siempre hay una interrelación humana que, en demasiadas ocasiones, se echa en falta en el día a día.
  Un abrazo.

  ResponderEliminar